Защо пептидите са най-естествения начин за подмладяване?

Учените твърдат, че дисфункцията на органи и тъкани е свързана с нарушен синтез на протеини в клетките.
Всяка клетка е жив организъм, който синтезира протеини. Този процес на синтез спомага клетките да работят правилно и да се обновяват. В процеса на метаболизъм протеините се разграждат на малки фракции – пептиди.

Пептидите са къси вериги аминокиселини, които играят важна роля в протеиновия синтез в клетките. Затова се наричат пептидни биорегулатори.

В всяко младо тяло синтеза на протеини се извършва много добре. Следователно всички органи и системи в младото тяло работят добре. С напредване на възрастта , в процеса на стареене на организма, както и под въздействието на различни негативни фактори като психически стрес, физическо натоварване, замърсяване на околнната среда и други, интензивността на синтеза на протеини намалява бързо. Резултата е – дефицит на пептиди.

Ако това състояние на дефицит продължи дълго време може да се стигне до дисфункция на клетките а от тук и до ускорено стареене на организма.

Какво е решението?

Многобройните проучвания на руските учени са показали, че използването на пептиди, изолирани от здрави животни ( например от телета и прасета ), поддържат нормалния синтез на протеини в клетките . По този начин клетъчната функция може да бъде нормализирана и регулирана. Пептидите спомагат клетката да функционира както в младо и здраво тяло.

Добре е да се знае, че регулаторните пептиди са еднакви във всички бозайници и хора, и нямат специфични типови характеристики. Следователно пептидите от животински произход се приемат от човешкоато тяло като негови собствени вещества.

Регулаторните пептиди работят на принципа ключ – ключалка. Пептидите са ефективни само в клетките, от които първоначално са били изолирани. Например, извлечени пептиди от черен дроб на здрави животни, могат да синтезират нови стволови клетки само в черен дроб, пептиди извлечени от бъбреци могат да бъдат ефективни само в бъбреците на човека. От тук следва, че различните пептиди могат да се използват едновременно с цел по-добро въздействие на взаимосвързаните системи на тялото.

Доказано е, че пептидите имат добър антистареещ ефект. Резултатите от експериментите показват, че с редовната употреба на пептиди, особено през втората половина на живота, продължаването на живота може да се увеличи с 30-40%. И това се дължи на нормализиране на най-важните функции на организма – обновяване на организма с нови клетки.

Написано за Никера